Loading...

7 dagen OOSTENRIJK TIROL - PITZTAL – ARZL


 

Vertrek:  23 juli 2023                                               Terug:  29 juli 2023

 

Tirol, een streek gekend als één van de mooiste vakantiebestemmingen van Oostenrijk.  We verblijven in Arzl, een typisch dorpje in het Pitztal waar verschillende mogelijkheden zijn om een actief verlof door te brengen. Uitgestippelde wandelingen voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Uiteraard zijn er ook prachtige uitstappen voorzien zoals Innsbruck, de Swarovski kristalwelten in Wattens, de Zilverbergwerken in Schwaz, de Stuibenfall (waterval) in Umhause, het  klooster in Stams, Nauders, Sölden, Vent ….

We maken ook een adembenemende berguitstap naar Hochsölden en de Rettenbachferner.

 

1e dag:

Vertrek te Lennik Pajot-Tours om 07u.  Via de snelwegen naar Aken, Hockenheim, Karlsruhe, Stuttgart, Ulm, Kempten en Reutte.  Verder via de Fernpass naar Imst waar we het Pitztal en onze verblijfplaats te Arzl bereiken.  Diner en logies.

 

2e dag:

Na het ontbijtbuffet genieten we van een vrije voormiddag om onze verblijfplaats te verkennen.  Vrije lunch.  In de namiddag maken we een uitstap naar het Otztal, waar we een bezoek brengen aan één van de mooiste natuurwonderen van Tirol: de Stuibenfall.  Deze imposante waterval is met zijn 159m de grootste waterval van Tirol.  Terug naar het hotel voor diner en logies.

 

3e dag:

Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar Wattens voor een bezoek aan de Swarovski Kristalwelten en mogelijkheid om aankopen te doen in de shop.  Rond de middag zetten we onze uitstap verder naar Schwaz.  Vrije lunch.  Nadien bezoeken we de Zilvermijn: “de moeder van alle mijnen”.  Een treintje brengt ons tot op 800m diepte.  Vanaf hier verkennen we de mijn die voor Tirol de grootste rijkdom uit de geschiedenis betekend heeft.  Tijdens deze uitstap is er ook een facultatief bezoek aan een schnapsbrennerei voorzien.  Terug naar het hotel voor diner en logies.

 

4e dag:

Na het ontbijtbuffet vertrekken we voor een drielanden uitstap. Via Landeck bereiken we het Oberinntal dat ons naar de 1507m hoge Reschenpass en de Italiaanse grens brengt.  We maken een halte aan de Reschensee en vervolgens naar Nauders voor een vrije lunch.  Na de middag maken we een prachtige rit via Vinadi, Spiss naar Samnaun, een taksvrije Zwitserse enclave en tevens een enig mooi natuurgebied.  Terug naar het hotel te Arzl voor diner en logies.

 

5e dag:

Na het ontbijtbuffet maken we een daguitstap naar de Oetztaler gletsjerwereld.  Via Langenfeld, Sölden en Hochsölden bereiken we de spectaculaire “Mautstrasse” (tolweg) die ons naar het 2800m hoog gelegen uitzichtplateau van de Rettenbachferner brengt. Dit is het hoogst bereikbare punt met een bus in de Alpen en het plateau is ook een aankomstplaats van de World Cup Skiafdaling Sölden.  We aanschouwen een uniek panorama met tientallen gletsjers en bergtoppen van meer dan 3250m hoogte.

Vrije lunch.  In de namiddag rijden we via het Venterdal naar Vent gelegen op 1900m hoogte en het bekendste bergbeklimmersdorp van Oostenrijk.  Vent is tevens gelegen aan de voet van de Wildspitze, met zijn 3774m hoogte, de hoogste berg van Tirol.  Diner en logies.

 

6e dag:

Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar Stams voor een bezoek aan het 13e eeuws Cisterciënzerssticht (klooster).  Na het bezoek rijden we verder naar Innsbruck voor een vrije lunch en een vrije namiddag voor shopping of individuele bezoeken of een wandeling langs de Maria Theresien Strasse, het balkon met het gouden dak, de Hofberg en de Hofkirche.  Terug naar het hotel voor diner en logies.

 

7e dag:

Na het ontbijtbuffet vertrekken we  via dezelfde reisweg als dag 1 met de nodige stops.  Terug te Lennik rond 21u.

Deze reis wordt begeleid door de ervaren Tirol gids Godfried.

 

Verblijfshotel MONTANA **** te Arzl wordt reeds 30 jaar uitgebaat door de Belgische familie Blondeel-Smet.   Smaakvol ingerichte kamers met volledig sanitair.  De wellnessruimte met sauna, stoombad en jacuzzi bieden de nodige ruimte voor rust en ontspanning.  Gezellige tuin met buitenzwembad.  Verblijf in HALF PENSION: welkomstdrankje met hapjes,  ontbijtbuffet, 4 gangen keuze diner met salade- en dessertenbuffet. De uitstappen zijn inbegrepen, de inkomgelden zijn ter plaatse te regelen met onze gids Godfried.

 

BASISPRIJS:                        €  795,00

60+:                                        €  785,00

Toeslag 1 pers.  Kamer        €  130,00

Bijstand & annul.verz.:         €   49,00

 

 

 

Nieuw

Inschrijven op deze reis