Loading...

7 dagen FRANKRIJK - PROVENCE


Vertrek:  17 augustus 2024                          Terug:  23 augustus 2024

 

Bij het horen van “Provence” denken we aan mooie natuur, heerlijke zomeravonden, de geur van de lavendel en steden die bruisen van cultuur. Vanuit ons centraal gelegen hotel in Uzès, maken we uitstappen naar stadjes als Arles en Nîmes, het natuurpark Camargue en plaatsen waar Van Gogh zijn meesterwerken schilderde. Ook een wijndegustatie mag niet ontbreken op deze mooie reis.

 

Dag 1:

Vertrek te Lennik Pajot-Tours om 6 u. Via Reims, Dijon en Lyon naar Uzès, waar we onze verblijfsplaats bereiken. Diner en Logies.

 

Dag 2: Het Venetië van de Provence en de Pont d’Avignon

Na het ontbijtbuffet rijden we naar L’Isle-sur-la-Sorgue, omwille van de vele kanalen ook wel “het Venetië van de Provence” genoemd. Na een geleide wandeling langs de watermolens van het stadje is er vrije tijd om rond te kuieren op de wekelijkse zondagmarkt en op zoek te gaan naar verborgen schatten die de honderden antiekwinkeltjes van Sorgues rijk zijn. Vrije lunch. In de namiddag begeven we ons naar de pausenstad Avignon. We maken een geleide wandeling door de stad langs de stadsmuur, het Pausenpaleis en de Notre-Dame-des-Domes met het vergulde Mariabeeld. Vanzelfsprekend laten we de middeleeuwse brug over de Rhône niet links liggen: we maken een groepsfoto op de beroemde Pont d’Avignon.  Diner en logies in het hotel.

 

Dag 3: De Camargue en Les Saintes-Maries-de-la-Mer

Na het ontbijtbuffet rijden we zuidwaarts naar de Camargue.  Onderweg door deze mooie rivierdelta proberen we een glimp op de vangen van de roze flamingo’s, de zwarte stieren en de kleine witte Camargue-paarden. In het religieuze hart van dit gebied gaan we de zwarte maagd van Les Saintes-Maries-de-la-Mer aanschouwen, het kleine beeldje dat jaarlijkse duizenden zigeuners naar het stadje brengt. Vrije lunch. In de namiddag bezoeken we Arles. We wandelen langs het Romeinse amfitheater, het antieke theater en gaan binnen in de schitterende kathedraal van Saint-Trophime. Ook het forumplein, waar Van Gogh zijn bekende “Terrasse du café le soir” schilderde, slaan we niet over. Terug naar het hotel voor diner en logies.

 

Dag 4: De Pont du Gard en provençaalse wijnen

Vandaag blijven wij in de omgeving van Uzès. We maken een wandeling over de wereldberoemde Pont du Gard en bezoeken nadien de tentoonstelling over dit staaltje bouwkundig vernuft uit de oudheid. Vrije lunch. ´s Namiddags bezoeken we een bescheiden wijngoed in de “Rose de Travel”, waar ons een uitgebreide degustatie van de witte, rosé en rode wijn te beurt valt. Aangekochte wijnen worden ´s avonds door de patron naar het hotel gebracht. Diner en logies in het hotel.

 

Dag 5: In de voetsporen van Van Gogh en Les-Baux-de Provence

Saint-Rémy-de-Provence is onlosmakend verbonden met Van Gogh. We bezoeken de plaatsen waar de veel besproken kunstenaar zijn beroemde werken schilderde en gaan een kijkje nemen in de kamer van Saint-Paul-de-Mausole van waar hij als psychiatrisch patiënt verbleef. Nadien is er vrije tijd om rond te kuieren op de kleurrijke provençaalse markt van Saint-Rémy. Vrije lunch. In de namiddag staat het versterkte stadje Les-Baux-de-Provence op het programma. Mogelijkheid tot een geleid bezoek of een vrije wandeling. Terug naar het hotel voor diner en logies.

 

 

Dag 6: Romeinse glorie

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Nîmes, ooit de roemrijke Romeinse stad Nemausus. Getuigenissen van deze pracht en praal zoals de arena, het Maison Carrée en de Tour Magne komen uitgebreid aan bod. Vrije lunch in de stad. Vrije namiddag met keuze tussen een geleid bezoek aan onze thuisbasis Uzès of genieten van wat rust in de tuin van het hotel.

 

Dag 7:

Na het ontbijt vertrekken we via dezelfde reisweg als dag 1 naar Lennik met de nodige stops. Terug in Lennik rond 22.00 uur.

 

Verblijfshotel PONT DU GARD*** ligt op 1 km van het historische stadscentrum van Uzès.

De gemoedelijke kamers met airconditioning hebben gratis wifi en een flatscreen-tv. Het hotel heeft een traditioneel Frans restaurant, een loungebar,  een buitenzwembad en twee tennisbanen. Verblijf in half pension van dag 1 diner tot ontbijt dag 7.

 

Inbegrepen: welkomstdrink, alle uitstappen met reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: eventuele inkomgelden van bezoeken.

 

BASISPRIJS:                        €  895,00

60+:                                        €  885,00

Toeslag 1-pers. kamer:          €  264,00

Bijstand- & annul.  verz.:     €   49,00

 

 

 

 

Nieuw

Inschrijven op deze reis