Loading...

6 dagen ZWITSERLAND – Vierwoudstedenmeer SEELISBERG TOPPER !


 

Vertrek: 30 juli 2023                                                Terug: 4 augustus 2023

 

Onze bestemming Seelisberg situeert zich in het hart van Zwitserland aan het diepblauwe Vierwoudstedenmeer.  Seelisberg is ook bekend als het zonneterras aan het Vierwoudstedenmeer waar we een boottocht maken naar Flüelen en Brunnen.  We maken een adembenemend 3-passentocht over de Gotthardpas, de Nufenenpas en de Grimselpas.  We brengen een bezoek aan Küssnacht en de Astridkapelle waar in 1935 Koningin Astrid overleed na een auto-ongeval. Een bezoek aan Luzern met zijn Kapellebrück en zijn mooie oude stad mag er zeker niet aan ontbreken. We maken een tocht  met de kabellift en een bezoek aan de glasblazerij vervolmaken deze prachtig reis begeleid door onze gids Ervé, een Belg die ter plaatse woont, en kent de streek dan ook als zijn broekzak...

 

1e dag:

Vertrek te Lennik Pajot-Tours om 7u.  Via Arlon, Luxemburg, Straatsburg (halte voor vrije lunch), Colmar, Basel, Luzern, Beckenried naar Seelisberg.  Welkomstdrank en aansluitend diner in hotel Bellevue***. Logies.

 

2e dag:  Urnersee en Heimat der Schweiz.

Na het ontbijt wandelen we naar het bergstation van de Tsb-Bahn en met het bergtreintje dalen we af naar naar Treib.  Hier nemen we de boot voor een rondvaart op het mooiste gedeelte van het Vierwoudstedenmeer, de fjordachtige Urnersee.  We varen naar Flüelen, gelegen aan het begin van het meer via Brunnen, Schillerstein, Rütli en Tellskapelle.  De terugvaart gaat via Bauen, Rütli,  de “wieg van Zwitserland” waar in 1291 het verdrag van Zwitserland werd getekend.  Vervolgens terug naar Treib voor de lunch  aan het meer.  Na het middagmaal genieten we wij van de 2e rondvaart op de Urnersee en via Brunnen, Rütli varen wij naar Bauen, het kleinste dorpje met speciale plantengroei waar we een kort bezoekje brengen.  Vervolgens varen we via Rütli naar Brunnen, het grootste vakantieoord aan de Urnersee.  Na het vrije bezoek brengt de boot ons terug naar Treib en aansluitend naar Seelisberg. Diner en logies.

 

3e dag: Zwitserse Nationale Feestdag (01/08/23): Wirzwel en namiddag Seelisberg.

Na het ontbijt vertrekken we met onze autocar via Stans het Engelbergdal  in tot Dallenwil. Hier nemen wij een speciale kabelbaan naar Wirzweli, een auto arm bergdorpje.  Wandeling in het natuurgebied tot aan het uilenpad en terug naar het bergstation voor een lunch in het bergrestaurant.  Daarna terug met de kabelbaan naar Dallenwil en vervolgens naar Seelisberg met een bezoek aan het Schillerbalkon en de Mariënkapelle.   Vervolgens maken we een wandeling tot aan de bahnhofplatz waar een dorpsfeest plaatsvindt. ‘s Avonds is er een groots vuurwerk op het meer, goed zichtbaar vanuit het hotel. Diner en logies.

 

4e dag:  De drie Passen rondrit: Gotthard – Nufenen en Grimsel.

Na het ontbijt vertrekken we voor een daguitstap, de “Drie Passentocht”.  We rijden via Beckenried tot Göschenen.  Via de Teufelsbrücke naar Andermatt om zo een van de modernste bergpassen van Zwitserland te beklimmen, de Gotthardpas.  We verlaten het kanton Uri en via een mooie afdaling komen we in Airolo.  Daar nemen wij een bergweg door de wilde natuur “Val Bredretto” naar de Nufenenpas.  Na een fotosessie brengt een mooie afdaling ons in het Walliser dorpje Ulrichen en verder via Oberwald naar Gletsch en de Grimselpas. Op de Grimselpas in het bergrestaurant “Grimselblick” nemen wij de lunch.  Nadien via het Haslital langs de Gletjsermeren naar Innertkirchen en verder naar Meiringen. Vrij bezoek en nadien over de Brünigpas en via de Lungernsee, Sarnensee naar Stans en terug naar Seelisberg.

 

5e dag: Rond het diepblauwe Vierwoudstedenmeer en Luzern.

Na het ontbijt vertrekken we via de Seelisbergtunnel tot Flüelen en verder via de Axenstrasse tot Brunnen.  Via een toeristische weg rijden langs de mooie dorpjes aan het Vierwoudstedenmeer met o.a. Gersau, Vitznau, Weggis tot Küssnacht.  In Küssnacht brengen we een bezoek aan de Astridkapelle en daarna naar het dorpje voor de lunch aan de oever van het meer.  Vervolgens rijden wij naar Luzern voor een geleid bezoek aan deze prachtige stad met zijn Kapellebrücke, Jezuïetenkerk en de prachtige oude stad.  Na het bezoek nog vrije tijd in de mooiste stad van Zwitserland.  De terugreis gaat van Luzern naar Hergiswil, klein dorpje aan het meer en zijn bekende glasblazerij Glasi die wij bezoeken.  Hier hebben wij ook de mogelijkheid om zelf glas te blazen en om te eindigen in de winkel vol prachtige glazen artikelen.  Na het bezoek via Stansstad, Buochs naar Seelisberg.  Diner en logies.

 

6e dag:

Na het ontbijt vatten we onze terugreis aan.  Onderweg halte in een wegrestaurant voor vrije lunch.  Via Luzern, Basel, Straatsburg naar Luxemburg.  Terug te Lennik rond 20u.

 

Verblijfshotel BELLEVUE *** is gelegen aan de oever van het meer met een mooi zonneterras.  Ruime kamers met volledig sanitair, haardroger, radio en TV.

Verblijf in VOL PENSION van dag 1 diner tot en met dag 6 ontbijtbuffet.  Zeer verzorgde maaltijden, thema-avonden in de Alphutte.

Dinsdag 1 augustus is het Nationale Feestdag met een dorpsfeest en als afsluiter een prachtig vuurwerk.

Inbegrepen: welkomstdrink, 2 x boottocht, Tsb kabelbaan, bezoek glasblazerij en bergtreintje.

Begeleiding met  Nederlandstalige gids Ervé.

 

BASISPRIJS:                       € 970,00

60+:                                       € 960,00

Toeslag 1-pers. kamer:       € 160,00

Bijstand & annul. verz.:      €  42,00

 

 

Munten: Zwitserse Frank (CHF), kan ter plaatse ook gewisseld worden.

 

 

Nieuw

Inschrijven op deze reis