Loading...

6 dagen ZWITSERLAND - EMMETTEN


Vertrek: 11 augustus 2024                           Terug: 16 augustus 2024

Het diepblauwe Vierwoudstedenmeer, een betoverend juweel in het hart van Zwitserland, schilderachtige sfeervolle stadjes omgeven door Alpengebergte van Pilatus. We maken er prachtige uitstappen zoals een boottocht op de Urnersee, bezoek aan de Reichenbachwaterval, een bergkaasmakerij en genieten van een typische kaasfondue,  een paardenkoetsrondrit, de Astridkapelle in Küstnacht en Luzern. ´s Avonds kan je nog genieten van  de  SPA welness en het zwembad in ons **** hotel. Begeleiding door plaatselijke gids Hervé.
 

Dag 1:

Vertrek te Lennik Pajot-Tours om 7u. Via Luxemburg, Straatsburg (halte voor vrije lunch), Colmar, Basel, Luzern naar Seelisberg en Emmetten. Welkomstdrank en kennismaking met onze plaatselijke Nederlandstalige gids Hervé. Diner en logies in hotel Seellick Höhenhotel****.

Dag 2: Bergdorp Isenthal en rondvaart op de Urnersee

Ontbijtbuffet.  Vertrek met de autocar naar de Tsb Bahn in Seelisberg. Na verwelkoming nemen wij het kabeltreintje die ons van Seelisberg naar Treib brengt.  Hier nemen we de boot voor een rondvaart langs Brunnen, Rutli, Bauen, Tellskapelle, Flüelen en Isleten. Hier maken wij een kleine wandeling door het wondermooi dorpje met speciale plantengroei. Vervolgens nemen wij de kleine Uri autocar die ons naar het mooie bergdorpje “Isenthal” brengt.  Hier genieten wij van een speciaal bergmenu middagmaal in restaurant “Uri Rotstock”. Nadien bezoek aan het bergdorp met zijn lokale tradities. Vervolgens met het plaatselijk busje rijden wij naar Isleten waar wij opnieuw een mooie boottocht nemen op de Urnersee. Via Treib en de Tsb Bahn terug naar Seelisberg en naar het hotel. Diner en logies.

Dag 3: Berner Oberland en Reichenbachfwaterval met nostalgische kabeltreintje

Ontbijtbuffet. Onze dagreis gaat via Stans, Sarnen naar de Brünigpas 1002m. Hier komen wij in Berner Oberland en houden een halte in Brienz, een mooi dorpje gekend om zijn houtsnijkunst. Na het bezoek verder naar Interlaken, het Lauterbrunnental  en Grindelwald. Lunch en nadien nog even vrij bezoek aan de Grindelwald.. Vervolgens naar  de Brienzersee tot Meiringen. Hier bezoeken wij de Reichenbachwaterval met een nostalgische kabeltreintje uit 1898 heen en terug naar deze reuze waterval. Onze terugreis gaat over de Brünigpas verder langs de Lungernsee, Sarnensee tot Sarnen en verder naar Stans. Terug naar het hotel. Diner en Logies.

Dag 4: Bergkaasmakerij Huismatt in Wirzweli – Engelberg – rondrit paardenkoets

Ontbijtbuffet. Daguitstap via Stans naar Dallenwil. Daar nemen wij de kabelbaan naar het prachtig gelegen Wirzweli. Via een kleine wandeling door de prachtige natuur naar een typische bergkaasmakerij Huismatt. Bezoek met degustatie. Terug naar het bergrestaurant voor een kaasfondue als middagmaal (typische Zwitserse maaltijd).  Nadien terug naar Dallenwil en verder door het Engelbergertal naar het kloosterdorp Engelberg. Bij de aankomst genieten wij van een paardenkoetsenrondrit in en om Engelberg. Vervolgens nog een bezoek aan de kloosterkerk met het grootste orgel van Zwitserland en de kloosterkaasmakerij. Na dit bezoek terug naar Emmetten. Diner en logies.

 

 

 

Dag 5: Rond het diepblauwe Vierwoudstedenmeer en Luzern

Na het ontbijtbuffet vertrekken we via de Seelisbergtunnel tot Flüelen en verder via de Axenstrasse tot Brunnen. Via een toeristische weg rijden wij langs de mooie dorpjes aan het Vierwoudstedenmeer o.a. Gersau, Vitznau, Weggis tot Küssnacht. Bezoek aan de Astridkapelle en vervolgens naar het dorpje voor de middagpauze aan oever van het meer. Na de middagpauze reizen wij naar Luzern. Hier brengen wij een geleid bezoek aan deze oude prachtige stad met zijn Kapellebrücke en  Jezuïtenkerk. Na het bezoek  nog even vrije tijd in de mooiste stad van Zwitserland. De terugreis gaat van Luzern naar Hergiswil, kleine dorpje aan het meer en zijn bekende glasblazerij Glasi die wij bezoeken. Mogelijkheid om zelf glas te blazen om te eindigen in de winkel vol prachtige glazen artikelen. Na het bezoek via Stansstad, Buochs naar Emmetten. Diner en Logies.

Dag 6: Terugris

Na het ontbijt terugreis via Luzern naar  Basel. Halte voor vrije lunch en nadien verder via Colmar, Straatsburg  en Luxemburg. Terug in Lennik rond 21 u.

 

Ons verblijfshotel Seellick Höhenhotel **** gelegen te Emmetten met uitzicht op het meer. Alle kamers met volledig sanitair, balkon, TV, airco en WIFI. Gezellig terras, zwembad, SPA en fitnessruimte. Massage tegen betaling. Verblijf is volpension vanaf dag 1 diner tot ontbijt dag 6. Uitgebreid ontbijtbuffet  en 3 gangen diner. Mineraalwater en koffie incl..

INBEGREPEN: alle uitstappen, inkomgelden, boottochten, kabelliften, treintjes en paardenkoetstocht. Begeleiding gedurende deze mooie reis met een nederlandstalige gids Hervé, een Belg die er ter plaatse woont.

 

 

BASISPRIJS:                        € 1195,00

60+:                                        € 1185,00

Toeslag single:                       € 125,00

Bijstand & annul.verz.:        € 42,00

Munten: Zwitserse Frank (CHF), kan ter plaatse ook gewisseld worden.

 

 

Inschrijven op deze reis