Loading...

6 dagen OOSTENRIJK – HINTERTUX – TIROLER ALMABTRIEB VERNIEUWD!


 

Vertrek:  19 september 2023                                    Terug: 24 september 2023

 

Het geloei in de verte van de rinkelende koebellen en de prachtig versierde hoofdtooien van de koeien. Dat kan alleen de ALMABTRIEB zijn.

Hintertux is gelegen aan de voet van de Tuxer Gletsjer. Elke jaar worden hier eind september deze Almabtrieb feesten georganiseerd. Feestelijk uitgedoste dieren worden van de bergweiden naar het dorp teruggebracht, een kleurrijk en traditioneel spektakel. We maken een uitstap naar   Innsbruck voor een geleid bezoek met o.a. het beroemde balkon met gouden dak, het symbool van de stad, de hofkirche en de hofburg. Een bezoek aan een typische schnapstokerij en een zuivelfabriek te Mayrhofen, de hoofdplaats van  het Zillertal, staat ook op het programma.

 

1e dag:

Vertrek te Lennik Pajot-Tours om 06u. Via Keulen, Frankfurt, Nurnberg, München, Rosenheim en Kufstein bereiken we Fügen en het Zillertal. Via Mayrhofen naar Hintertux. Diner en logies in hotel Neuhintertux****.

 

2e dag:

Na het ontbijtbuffet vertrekken we richting Mayrhofen voor een bezoek aan de Sennerei Zillertal. Dit is de grootste zuivelfabriek van Oostenrijk. In de zomer wordt hier 45000 l. melk per dag verwerkt  tot kaas, boter en andere zuivelproducten. In de namiddag bezoeken we een schnapsstokerij. Tijdens deze rondleiding komen we alles te weten over de geheime procedés. Natuurlijk sluiten we dit bezoek af met een proeverij. Vrije lunch te Mayrhofen en vrije tijd voor shopping. Diner en logies te Hintertux.

 

3e dag:

Na het ontbijtbuffet rijden we door het Zillertal en via de snelweg naar Innsbruck. De hoofdstad van Tirol gelegen aan de rivier de Inn. We worden er ontvangen door de plaatselijke gids voor een 2 uur stadswandeling. Vrije tijd voor lunch en shopping in de Maria Theresien strasse. Terug naar het hotel voor diner en logies.
 

4e dag:

Na het ontbijtbuffet hebben wij de mogelijkheid om de ski lift te nemen tot op 3250m hoogte vanwaar u een adembenemend zicht hebt op de besneeuwde Hintertuxer Gletscher. In de namiddag maken ze in het dorp reeds alles klaar voor de feesten. Diner in het hotel. Om 19u hebben wij onze gereserveerde zitplaatsen in de feesttent. Opening van de feesten door de Bundesmusikkapelle Tux. Daarna dans, stemming en show met Live Musik- “Zillertal Pur” en afterparty met DJ Mox.

 

5e dag:

Ontbijtbuffet. Vanaf 10u zijn er de hele dag feesten. Hutten spektakel auf der Bichlam, live muziek en barbecue.  Vanaf 10u is er de Bauermarkt met plaatselijke specialiteiten zoals spek, kaas, marmeladen, brood ...

Vanaf de middag is er live muziek. Rond 13u begint dan de Almabtrieb met de hele namiddag dorpsfeest tot in de late uren. Dans en stemming met live muziek in de feesttent. Diner en logies in het hotel.

 

6e dag:

Na het ontbijtbuffet verlaten we met spijt het feestgebeuren van Hintertux. Terug via dezelfde reisweg als dag 1.  Aankomst te Lennik omstreeks 22u.

 

 

 

Ons verblijfshotel NEUHINTERTUX**** gelegen aan de gondelbaan met luxe kamers voorzien van volledig sanitair, balkon, telefoon, sat.TV, radio, safe, minibar en relax- centrum met Finse sauna, Turks dampbad, solarium, Hot-Whirlpool en fitness. Verblijf in HALF PENSION van dag 1 avondmaal tot dag 6 ontbijtbuffet.

 

INBEGREPEN: de uitstappen ter plaatse, bezoek schnapsstokerij, een kaasmakerij en zuivelproducten, een gids voor de wandeling te Innsbruck en 2 dagen gereserveerde zitplaatsen in de feesttent.

 

BASISPRIJS:                   € 730,00

60+:                                   € 720,00

Toeslag 1-pers.kamer:    € 130,00

Bijstand- & annul. verz.: €   42,00

 

 

 

 

 

Inschrijven op deze reis