Loading...

5 dagen NORMANDIË & BRETAGNE - MONT SAINT- MICHEL


Vertrek: 6 augustus 2024                 Terug: 10 augustus 2024

 

Normandië, de noordwestkust van Frankrijk.We bezoeken Rouen en Honfleur. Normandië is een gebied dat heel wat geleden heeft onder de hevige gevechten bij de ontscheping van de geallieerde troepen vanaf D-day, juni 1944. We bezoeken Pegasus Bridge, Utah Beach, Sainte- Mère-Eglise, la Pointe du Hoc, Omaha Beach en het landingsmuseum te Arromanches.  Anderzijds is Normandië ook een streek van de fijnproevers met o.a. de kazen, de cidre, de heerlijke Trou Normand en de Calvados. Daarnaast is ook Bretagne onvergetelijk met zijn prachtige zandstranden, mysterieuze eilandjes, mooie baaien en ruwe rotskusten. De Bretoenen met hun uniek cultureel erfgoed, dat het verre verleden met het heden verbindt, ontvangen de toeristen zeer gastvrij in hun oude steden met pittoreske vissershavens. We kunnen niet naar Bretagne rijden zonder een halte te houden aan de Mont Saint-Michel. Dit rotsachtig schiereiland werd in 1979 uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO.

 

1e dag:

Vertrek te Lennik Pajot-Tours om 06.30u. Via de snelwegen naar Bergen, Assevillers (halte), Amiens en Rouen. Bezoek aan de hoofdstad van Normandië, die de herinnering aan Jeanne d’Arc oproept.  Samen met de kathedraal behoort  “de grote klok” tot de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Vrij middagmaal. Vervolgens naar Beuvron-en-Auge, één van de mooiste dorpen van Normandië. Langs de snelweg naar Avranches en via de baai, aankomst in de omgeving van Mont Saint-Michel.  Diner en logies in hotel Les 13 Assiettes ***.

 

2e dag:

Na het ontbijtbuffet maken we een rondrit doorheen Bretagne. We volgen de brede baai tot Cancale met de beroemde Oesterkwekerijen. Vervolgens naar Saint-Malo (vrije lunch), de stad van de zeerovers, helemaal omringd door de vesten die uitnodigen tot een wandeling. Bezoek aan Dinan met zijn kronkelige straten en vakwerkhuizen die leiden naar het uitzichtpunt over de Rance. Terug naar hotel  Les 13 Assiettes voor diner met een speciale 13-bordenmenu en logies.

 

3e dag:

Ontbijtbuffet. Vrije voormiddag voor een bezoek aan de Mont Saint-Michel: de abdij en de verschillende musea. Vrije tijd voor lunch. Vertrek rond 15u richting Normandië, Avranches en  Villedieu-les-Poêles, de stad van het rode koper en de klokkengieterijen (halte). Verder naar Caen voor diner en logies in hotel Royal ***.

 

4e dag:

Na het ontbijtbuffet maken wij een daguitstap bijna helemaal gewijd aan de ontschepingstranden. We volgen de kust tot Sallenelles, het eerste dorp dat bevrijd werd door de Belgen van de Brigade Piron met Pegasus Bridge, Utah Beach , Sainte-Mère-Eglise (vrije lunch), la Pointe du Hoc (mooie locatie op een klif langs de kust) en Omaha Beach. Het Amerikaans kerkhof van Saint-Laurent-Colleville, Arromanches en het niet te missen Oorlogsmuseum. We volgen de kust terug naar Caen voor diner en logies.

 

5e dag:

Na het ontbijtbuffet volgen we eerst de bebloemde kust via Houlgate naar Villers-sur-Mer en Deauville waar we halt houden voor een korte stadswandeling. Verder via Trouville-sur-Mer naar Honfleur (vrije lunch) en bezoek aan le Vieux Bassin en de unieke houten visserskerk. Vervolgens langs de “ Pont de Normandie”, over het estuarium van de Seine naar Amiens (halte). Verder naar Valenciennes, Bergen en Lennik.  Aankomst voorzien rond 21u.  

 

 

BASISPRIJS:                 € 655,00

60+:                                 € 645,00

Toeslag 1-pers.kamer:   € 155,00

Bijstand- & annul.verz.: €   35,00

 

HOTEL LES 13 ASSIETTES*** te Pontaubault. Verblijf in HALF PENSION.

Rustig gelegen in de baai van Mont Saint-Michel.  Alle kamers met volledig sanitair, haardroger, TV en telefoon. Welkomstdrank, ontbijtbuffet en zeer verzorgde keuken.  SPECIALE 13-BORDENMENU op dag 2 ! Het hotel beschikt ook over een gezellige tuin en zwembad.

 

HOTEL ROYAL – BEST WESTERN *** te Caen. Verblijf in HALF PENSION.

Gelegen in het centrum van de stad.  Alle kamers voorzien met volledig sanitair, airco, TV, gratis WIFI.  Diner in een nabijgelegen restaurant.

 

 

 

 

 

 

Inschrijven op deze reis