Loading...

5 dagen LOURDES Gavarnie en Col du Tourmalet SUCCESFORMULE!


Vertrek: 8 september 2024                                                  Terug: 12 september 2024        

 

Aan de voet van de Pyreneeën ligt het vermaarde bedevaartsoord LOURDES. Hier vindt het geloof gestalte in een plaats met een wondermooie natuur. Duizenden pelgrims bezoeken jaarlijks Lourdes om er uit het beleven van hun geloof kracht te putten, om er te danken, om er te bidden. Mensen van verschillende landen, van vele nationaliteiten verbroederen rondom één geloof. We maken ook een uitstap doorheen de Pyreneeën naar Gavarnie en de Col du Tourmalet.

 

1e dag:

Vertrek te Lennik Pajot-Tours om 04.30u. Via Edingen, Mons, Parijs, Orléans, Limoges, Cahors, Toulouse en Tarbes bereiken we Lourdes rond 20u. Diner en logies.

 

2e dag: Vrije dag in vol pension

Ontbijtbuffet. Eerste kennismaking met de stad en bezoek aan de heiligdommen, de grot en de drie basilieken. Mogelijkheid tot deelname aan de H. Kruisweg en Sacramentsprocessie of 's avonds de Kaarsjesprocessie. We maken ook een wandeling naar de molen van Boly en het Maison Paternelle. Diner en logies.

 

3e dag: Verblijf in vol pension

Ontbijtbuffet. Vrije voormiddag. Middagmaal in ons verblijfshotel te Lourdes. Om 13.30u. vertrek via een toeristische weg met prachtige berglandschappen van de Pyreneeën via Argelès- Gazost en Luz   St. Sauveur naar Gavarnie, opgenomen op de lijst van het natuurerfgoed van de UNESCO. Verder naar de meest beklommen bergtop van de Tour de France “Col du Tourmalet”, één van de hoogste passen in de Pyreneeën. Op 2115m hebt u een prachtig uitzicht op de omringende bergwereld. Terug naar het hotel via Bagnères-de-Bigorre voor diner en logies.

 

4e dag: Vrije dag in vol pension

Ontbijtbuffet. Mogelijkheid tot bezoek aan het wassenbeeldmuseum, het kasteel of miniatuur Lourdes. U kan het treintje nemen naar de Pic du Jer (1000 meter hoger gelegen met een prachtig uitzicht over Lourdes) of een wandeling maken langs de oevers van de Gave. Diner en logies.

 

5e dag:

Ontbijtbuffet. Vertrek te Lourdes om 06u. Terugreis via dezelfde reisweg als dag 1. Aankomst te Lennik rond 22u. Deze dag wordt u voorzien van een goed gevuld lunchpakket.

 

Ons verblijfshotel ANGELIC ***. Verblijf in VOL PENSION van de 1e dag 's avonds tot en met de 5e dag 's middags (met een lunchpakket). Alle kamers met compleet sanitair, sat.TV, telefoon en gratis Wifi. Rustig en gunstig gelegen op slechts 300 meter van het Heiligdom.

SUCCESFORMULE: maaltijden in buffetvorm: stel zelf uw menu samen met voorgerecht, hoofdschotel en dessert. Een buffet A VOLONTE staat voor u klaar, wijn en water inbegrepen.

Voor de 1ste dag raden wij u aan om een lunchpakket mee te nemen.

 

BASISPRIJS:                     € 590,00

60+ :                                     € 580,00

Toeslag 1-pers. kamer:       € 135,00

Bijstand- & annul.  Verz:   €  35,00

UITSTAP INBEGREPEN !

 

 

Inschrijven op deze reis