Loading...

4 dagen ELZAS EN VOGEZEN SUCCESREIS!


 

Vertrek: 30 juli 2024                                                                Terug: 2 augustus 2024

 

De pittoreske wijndorpen met fleurig versierde vakwerkhuizen en sfeervolle pleinen met fonteinen zijn het kenmerk van deze Elzasser charme. De “Route des Vins” met de heerlijke Elzasser wijnen mogen we niet doorkruisen zonder er van te proeven! We maken een wandeling langs “Petite Venise” te Colmar. Verder bezoeken we het kasteel “Haut-Koenigsbourg”, een knap staaltje van de middeleeuwse architectuur. We logeren in Ostheim in de omgeving van de bekendste dorpen zoals Riquewihr, Ribeauvillé en Kaysersberg.

 

1e dag:

Vertrek te Lennik Pajot-Tours om 07u. Via Luxemburg en Metz naar Nancy met een halte aan de Place Stanislas met de Arc Héré, de 18de eeuwse triomfboog en het Palais Ducal voor vrije tijd en lunch. Verder langs Lunéville naar Baccarat, bekend voor de kristalindustrie. We rijden over de Col du Bonhomme en verder naar Kaysersberg. Halte in de geboortestad van Albert Schweitzer, die de Nobelprijs kreeg voor de vrede in 1952. Verder naar onze verblijfplaats Ostheim voor diner en logies.

 

2e dag:

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de stad Colmar met zijn kleurrijke vakwerkhuizen. We maken een wandeling doorheen de pittoreske wijk “La petite Venise”, de kathedraal en la Maison des Têtes. Mogelijkheid om het Unterlinden museum voor beeldende kunst te bezoeken. Vrije tijd voor lunch te Colmar. Verder naar Eguisheim en halte in dit mooie Franse dorp. We brengen ook een bezoek aan een kaasboer te Munster. Terug naar Ostheim voor diner en logies.

 

3e dag:

Na het ontbijt rondrit door de wijnstreek met bezoek aan de pareltjes van de Elzas met o.a. het kasteel van Haut-Koenigsbourg dat gelegen is op een rotskam van de Oostelijke Vogezen, op een hoogte van 755m vanwaar je mooie uitzichten hebt op het Rijndal. Verder naar Ribeauville en Riquewihr. We eindigen deze mooie dag met een bezoek aan een wijnboer en maken kennis met de geheimen en de smaak van de Pinot, Riesling en de Gewurztraminer wijnen. Terug naar het hotel voor diner en logies.

 

4e dag:

Na het ontbijt verlaten we onze verblijfplaats via Sélestat, Obernai naar Straatsburg, de hoofdplaats van de Elzas. We rijden langs het platform van Vauban en de gebouwen van de Europese wijk. We maken een wandeling langs de gotische kathedraal Notre-Dame de Strasbourg, de oude stadswijk “Petite France” en nog wat vrije tijd in de stad. Terugreis via de snelweg naar Metz- Luxemburg- Namen en Lennik. Terug rond 21u.

 

Ons verblijfshotel AU NID DE CIGOGNES*** te Ostheim. Verblijf in HALF PENSION van dag 1 diner tot ontbijt dag 4. Alle kamers voorzien van volledig sanitair, TV en haardroger. Wellness, overdekt zwembad met zonneterras en ligstoelen. Gratis wifi in het hotel. Ontbijtbuffet en 3-gangen diner met ¼ wijn en water inclusief.

INBEGREPEN: Uitstappen, inkom wijnboer, kasteel Haut-Koenigsbourg en bezoek aan een kaasboer te Munster. Gids begeleiding gedurende de ganse reis.

 

BASISPRIJS:                  €  585,00

60+ :                                    €  575,00

Toeslag 1-pers. kamer:     €   95,00 

Bijstand & annul. Verz.:   €   28,00

Inschrijven op deze reis