Loading...

3 dagen NOORD-NEDERLAND – FRIESLAND SUCCESREIS!


 

Vertrek: 26 augustus 2024                               Terug: 28 augustus 2024

 

Friesland is het buitenbeentje van Nederland. De Friezen hebben hun eigen taal en koesteren hun oude tradities en gewoontes. Friesland heeft een netwerk van kanalen en sloten, die u langs schitterende Friese meren en mooie landschappen leiden. We brengen een bezoek aan de Zaanse Schans en Volendam. We bezoeken daarnaast ook een stoeterij waar we een dressuur demonstratie van het Friese paard bijwonen. Tenslotte bezoeken we de Orchideeënhoeve in Luttelgeest en het mooie “Hollands Venetië” in Giethoorn met een boottocht.

 

1e dag:

Vertrek te Lennik Pajot-Tours om 07u. Langs de snelwegen naar Antwerpen, Breda, Utrecht en Amsterdam.We vermijden de hoofdstad en brengen een bezoek aan de Zaanse Schans. We worden ontvangen in de Catharinahoeve voor een korte uitleg over het maken van kaas op traditionele wijze. Dit bezoek sluiten we af met enkele proevertjes en mogelijkheid tot aankopen. We rijden verder via Monnickendam naar Volendam. Vrije tijd voor lunch. Volendam met zijn typische klederdracht, gezellige winkelstraat en vissershaven aan het Markermeer. Via Enkhuizen en de

30 km lange Markerwaarddijk steken we het IJsselmeer over en bereiken we Lelystad. Verder naar onze verblijfplaats hotel Van der Valk Wolvega Exclusief****. Diner en logies.

 

2e dag:

Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar Hemrik (omgeving Drachten) voor een bezoek aan de stoeterij “Het Swarte Paert”. We worden er ontvangen met een kop koffie en lekkere Friese koekjes. Nadien krijgen we een rondleiding in het stallencomplex en de expositieruimte. Aansluitend genieten we van een unieke dressuur demonstratie met kür op muziek van de Friese paarden. We sluiten ons bezoek af met een uitgebreide Friese broodmaaltijd (inclusief).  Vervolgens naar Sneek voor vrije tijd in het centrum. Terug naar het hotel voor diner en logies.

 

3e dag:

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Luttelgeest voor een bezoek aan de orchideeënhoeve (inkom inclusief). Hier bloeien duizenden orchideeën en fladderen prachtige vlinders en lori’s vrij rond. Mogelijkheid tot aankopen van bloemen en planten. We zetten onze weg verder naar Giethoorn “Het Hollands Venetië”. Na de lunch maken we een boottocht (inclusief) langsheen de boogbruggetjes en de prachtige woningen op de eilandjes. Hier eindigt onze prachtige driedaagse reis en keren terug via Zwolle, Amersfoort, Breda en Antwerpen. Aankomst te Lennik rond 21u.

 

Ons verblijfshotel VAN DER VALK WOLVEGA Exclusief****S. Reeds enkele jaren onze verblijfplaats. Zeer comfortabele kamers met volledig sanitair, TV, kluisje, airco en zonneterras. Rijkelijk ontbijtbuffet en zeer verzorgde maaltijden, gezellige bar en gratis Wifi. VOL PENSION van dag 1 diner tot dag 3 lunch. Begeleiding door ervaren gids Fred.

 

INBEGREPEN: Inkomgelden kaasboerderij, stoeterij,  de orchideeënhoeve en boottocht in Giethoorn.

 

BASISPRIJS:                 €  495,00

60+ :                                   €  485,00

Kind -12j:                          €  315,00

Toeslag 1-pers. kamer:    €   98,00 

Bijstand- & annul. verz.:  €   28,00

 

Inschrijven op deze reis