Loading...

3 dagen MOEZEL EN RIJN met wijnfeesten te RUDESHEIM


 

Vertrek: 18 augustus 2023                                       Terug: 20 augustus 2023

 

De Rijn is met een lengte van 1233 km één van de langste rivieren van Europa.  Tussen Rüdesheim en Koblenz loopt hij door een diep, smal en grillig dal en wordt de Romantische Rijn genoemd.  Dit gedeelte is erkend als Unesco werelderfgoed.  Gedurende deze korte reis maken we kennis met deze streek: zijn typische stadjes, zijn natuur en zijn gastronomie.  Op de heenweg  brengen we ook een bezoek aan Koblenz.  Onze verblijfplaats Rüdesheim is overbekend om zijn “Drosselgasse”, een straat vol gezellige wijnkelders waar u uitgebreid de streekwijnen kan proeven en waar iedere avond dans-ambiance verzekerd is. Dit weekend zijn het ook de wijnfeesten te Rüdesheim.

 

1e dag:

Vertrek te Lennik Pajot-Tours om 7u.  Via Aachen naar Koblenz voor een stadswandeling naar het Deutsche Eck (samenvloeiing Moezel en Rijn), de Sint-Kastorbasiliek, het stadhuis en de Florinskerk.  Vrije lunch. Vervolgens volgen we de Rijnoevers  naar Sankt Goarshausen  met het uitzicht op de Loreley. Verder naar onze verblijfplaats Rüdesheim.  Diner en avondwandeling in de bekende Drosselgasse met de vele wijnbars en dansgelegenheden.  Logies.

 

2e dag:

Na het ontbijt maken we een stadswandeling ter Rüdesheim.  Hier brengen we een bezoek aan Asbach Uralt, een werelbekende Weinbrand, te vergelijken met Cognac.  We sluiten dit bezoek af met 3 proevertjes.  Vrije tijd voor een facultatieve boottocht op de romantische Rijn van Rüdesheim naar Bingen, Assmanshausen en terug.  In de namiddag is er vrije tijd om in Rüdesheim de prachtige wijnfeesten bij te wonen.  Diner en logies.

 

3e dag:

Na het ontbijt verlaten we de Rijnvallei. We rijden door Rheinland Pfalz en bereiken de Moezelvallei met het stadje Bernkastel – Kues voor een wandeling door dit pittoreske stadje. Vrije tijd voor lunch. Verder naar Trier met een halte aan de Porta Nigra en voor vrije tijd in de winkelstraat. Terugreis via Luxemburg, Namen naar Lennik. Terug rond 22u.

 

 

PARKHOTEL ****

Verblijf in HALF PENSION van dag 1 avondmaal tot dag 3 ontbijtbuffet.

Het hotel is gelegen aan de oever van de Rijn en vlakbij de Drosselgasse.

Alle kamers voorzien van volledig sanitair, sat. TV. Het hotel beschikt ook over een prachtig en gezellig terras aan de oevers van de Rijn. Inkom bezoek Asbach Uralt inclusief.

De reis wordt begeleid door gids Godfried.

 

 

BASISPRIJS:                     € 425,00

60+:                                     € 415,00

Kinderen -12j.:                   € 325,00

Toeslag 1-pers.  Kamer:    €  45,00

Bijstand- & annul.  verz.:   € 28,00

 

 

Nieuw

Inschrijven op deze reis