Loading...

2 dagen KERSTSHOPPING IN DE CHAMPAGNESTREEK- REIMS


 

Vertrek: 18 december 2021                                                Terug: 19 december 2021

 

De champagnestreek met als metropool de stad Reims.  Deze kunststad biedt vele historische bezienswaardigheden met o.a. de basiliek St. Remi, de Porte de Mars, le Palais du Tau en de kathedraal.  Deze is door Unesco bij het werelderfgoed ingeschreven.  We bezoeken één van de mooiste kerstmarkten van Frankrijk met 140 kraampjes waar we de regionale kunstwerken en specialiteiten kunnen aankopen.  De autovrije winkelstraten nodigen ons uit om een gezellige namiddag door te brengen.  We maken een rondrit door de Route Touristique du Champagne, de Côte des Blancs en de Montagne de Reims met een bezoek aan 2 champagnekelders. Op de terugweg bezoeken we nog de stad Charleville-Mézières met de historische Place Ducale.  Vrije tijd en mogelijkheid om de kerstmarkt te bezoeken. Kortom een weekendje om nooit te vergegten.  Snel inschrijven want de plaatsen zijn beperkt!

Op vraag van vele klanten bezoeken we terug het Champagnehuis Milan te Oger.

 

1e dag:

Vertrek te Lennik Pajot-Tours om 08u. Via de snelweg naar de Franse grens, Valenciennes en Laon bereiken we Reims. Wandeling langs de gotische kathedraal met prachtige glasramen, le Palais du Tau en vrije tijd voor de lunch en kerstshopping in de autovrije winkelstraten.  Vrij bezoek aan de kerstmarkt met zijn regionale kunstwerken, specialiteiten en drankkraampjes waar de de champagnebubbels kan proeven. Vertrek in de late namiddag via de Montagne de Reims naar Dizy en ons verblijfshotel voor diner en logies.

 

2e dag:

Na het ontbijtbuffet rijden we via Epernay naar Oger. Deze gemeente staat op de lijst van Grand Cru-gemeenten van de Champagnestreek. Dat betekend dat alle druiven uit deze wijngaarden ongeacht de bodem en ligging een “Grand Cru Champagne” leveren. Hier wordt vrijwel uitsluitend de Chardonnay verbouwd, daarom wordt deze streek ook de Côte des Blancs genoemd. Geleid bezoek aan de kelders van Jean Milan met degustatie en mogelijkheid tot aankopen.

We keren terug naar ons hotel voor de lunch. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Champagnekelder van de Castellane te Epernay. Rondleiding, degustatie en mogelijkheid om het museum en de uitkijktoren te bezoeken.Vervolgens maken we ook een rondrit langs de Place de la République en de Avenue de Champagne waar we de bekendste Champagnehuizen kunnen bewonderen met o.a. Mercier, Moët & Chandon en het standbeeld van Dom Pérignon. Op onze terugweg houden we halte in Charleville-Mézières voor een bezoek aan de kerstmarkt op de Place Ducale.  Terugreis via Couvin, Charleroi naar Lennik. Aankomst rond 22u.

 

Ons verblijfshotel BAGATELLE*** te Dizy. Verblijf in VOL PENSION van zaterdag diner tot en met zondag lunch. Alle kamers met volledig sanitair, sat. tv en wifi.

Zaterdagmenu: Coupe de Champagne ▪ voorgerechtenbuffet ▪ filet de saumon au Champagne en dessertenbuffet. Karaf wijn, water en koffie inclusief.

Zondag: ontbijtbuffet en 3-gangenmenu met karaf wijn, water en koffie inclusief.

 

BASISPRIJS:                    € 195,00

60+ :                                  €  190,00

Toeslag 1-pers. kamer:    €   31,00

Bijstand & annul. verz.:   €   15,00

 

Nieuw

Inschrijven op deze reis