Loading...

2 dagen CHAMPAGNESTREEK- REIMS VERNIEUWD !


 

Vertrek: 9 september 2023                                      Terug: 10 september 2023

 

Dom Pérignon wist blijkbaar waar hij mee bezig was, want dankzij hem groeide deze godendrank “Champagne” uit tot een wereldberoemde drank. Sindsdien huist er in de krijtgronden van de regio duizenden flessen in een kilometers lang netwerk van gangen. De grote Champagnehuizen gevestigd te Reims en Epernay zijn een attractie op zich en een degustatie hoort erbij. Het grootste centrum van deze landstreek, Reims, waar we één van de mooiste kathedralen van Frankrijk bezoeken. Epernay krijgt alle eer met zijn “Avenue de Champagne” en ligt in het hart van de toeristische routes: Côte des Blancs, Montagne de Reims, Vallée de la Marne… Laat u verwennen in het heerlijke heuvelland dat bezaaid is met Romaanse kerkjes en tapijten van wijngaarden die zich uitstrekken voor zover het oog reikt.

 

1e dag:

Vertrek te Lennik Pajot-Tours om 07u. Via Charleroi, Couvin, Charleville-Mézières bereiken we rond 10u30 Reims. Wandeling langs de gotische kathedraal met prachtige glasramen en wat vrije tijd in de stad voor shopping en lunch. Rond 14.30u vertrek naar Chamery voor een rondrit met treintje door de wijnvelden en bezoek aan de kelders van Champagne Lallement, dat we afsluiten met een proevertje. Verder langs de Montagne de Reims naar ons verblijfshotel Campanile Reims Centre voor diner en logies.

 

2e dag:

Na het ontbijtbuffet vertrekken we om onze tweede champagnekelder te bezoeken.  We rijden naar Epernay voor een bezoek aan de Champagnekelder van de Castellane.  Rondleiding, degustatie en mogelijkheid om het museum en de uitkijktoren te bezoeken. We maken er ook een rondrit langs de Place de la République en de Avenue de Champagne waar we de bekendste Champagnehuizen kunnen bewonderen met o.a. Mercier, Moët & Chandon en het standbeeld van Dom Pérignon. Vrije tijd voor  lunch te Epernay. Op onze terugweg houden we halte in Hautvillers, de wieg van de Champagne met een wandeling langs de oude abdijkerk en de grafsteen van Dom Pérignon. Tijdens onze wandeling door de pittoreske straatjes hebben we vooral oog voor de opvallende smeedijzeren uithangborden aan de gevels van de huizen. Terugreis via Reims- Charleville-Mézières (halte) - Charleroi naar Lennik. Aankomst rond 21u.

 

Ons verblijfshotel CAMPANILE REIMS CENTRE *** te Reims. Verblijf in HALF PENSION van zaterdag diner tot en met zondag ontbijtbuffet . Alle kamers met volledig sanitair, sat. tv en wifi.

 

BASISPRIJS:                  € 280,00

60+ :                                € 270,00

Toeslag 1-pers. kamer:  €   63,00

Bijstand & annul. Verz.: €   28,00

 

INBEGREPEN: Bezoek aan de 2 champagnekelders en rondrit met treintje door de wijnvelden. Begeleiding door onze ervaren gids Fred.

 

 

 

 

Nieuw

Inschrijven op deze reis